Online college volgen voor alle studenten in Nederland

...met een landingspagina gefocust op conversie.

Screenshot van Quarantainecolleges.nl op 1 juni 2020

Quarantaine Colleges is een initiatief van Universiteit van Nederland. In tijden van het coronavirus zijn alle instellingen van hoger onderwijs gesloten en kunnen studenten dus geen college volgen op locatie.

Daarom kunnen docenten hun colleges nu online geven. Met duizenden abonnees en weergaven heeft het project bijgedragen het onderwijs in stand te houden in moeilijke tijden.

De uitdaging: geen vertraging in het onderwijs

Om ondanks maatregelen zoals fysieke afstand en sluiting van de onderwijsinstellingen het hoger onderwijs moest worden overgegaan naar online video.

Dit vroeg om veel aanpassingsvermogen bij docenten én studenten. Docenten moesten plotseling hun lesmateriaal opnemen en beschikbaar stellen.

Veel docenten hebben niet de technische kennis paraat om hun lesmateriaal tot video om te vormen en aan hun publiek online te vertonen.

Om de brug te slaan tussen docent en student besloot Universiteit een online pagina te starten waar docenten eenvoudig hun lesmateriaal kunnen inzenden.

Het project: een landingspagina voor video inzendingen

Met WordPress vertaalde ik de schets naar een functionele landingspagina. Met één duidelijke focus: video inzendingen binnenhalen.

Door de landingspagina van instructies te voorzien wordt het docenten makkelijk gemaakt om met vertrouwen hun materiaal in te zenden.

Inmiddels telt Quarantaine Colleges duizenden abonnees en weergaven op YouTube en zijn er honderden video college's ingezonden, te bekijken op het kanaal.

maurice-van-wordragen

Ik ben heel blij met het eindproduct en vooral de snelheid waarmee het is opgezet. Het coronavirus zorgde snel voor veel opschudding, maar binnen enkele dagen was de landingspagina klaar voor lancering.

— Maurice van Wordragen (Directeur van Universiteit van Nederland)

Scroll naar top