Meer donaties voor de Vocast podcast

...met een donatiepagina gefocust op conversie.

Screenshot van Vocast.live op 1 maart 2020

Vocast is de Nederlandstalige podcast voor ongescripte en ongeknipte gesprekken met deskundigen, denkers en politici.

Inmiddels hebben diverse hoogleraren, Tweede Kamer leden en andere bekende namen al aangeschoven, om iets te doen wat ze meestal niet kunnen doen: hun volledige verhaal vertellen.

De uitdaging: onafhankelijk blijven

Om onafhankelijk te blijven van belangen van buitenaf die de inhoud van de podcast eventueel kunnen beïnvloeden, wordt de Vocast podcast volledig mogelijk gemaakt door donaties van luisteraars.

Om donaties te verkrijgen sloot Shad (oprichter en host) zich aan bij een extern platform dat Vocast een landingspagina en betaalmethode bood om donaties te ontvangen.

Het platform bood niet te gewenste uitkomst. De landingspagina was niet bewerkbaar genoeg om uit te stralen waar Vocast echt voor staat. Daarnaast stond het vol reclame voor haar eigen platform wat je niet kon verwijderen, en staken ze ook nog eens 20% van alle donaties in eigen zak als commissie.

Het project: een landingspagina voor donaties

Dat kon beter! Met WordPress bouwde ik een nieuwe nieuwe landingspagina voor Vocast op een eigen domein. Zonder reclame, flexibel bewerkbaar en met één focus: donaties binnenhalen.

Door de landingspagina aan Google Analytics en diverse usability tools te koppelen en doelen hierin vast te stellen kunnen we goed meten welk gedrag gebruikers op de pagina vertonen om deze zo verder te optimaliseren.

Sinds de nieuwe donatiepagina in gebruik is de hoeveelheid maandelijkse nieuwe donateurs gestegen met 38% (en het donatiebedrag met 20% 😉).

shadraouf

WOW! Lucas Prigge maakte voor mijn podcast een super nice donatiepagina.
Hij is een enorm goede marketeer met kennis van CRM's, webdesign en conversie optimalisatie.

Shad Raouf

Scroll naar top